Posted on Leave a comment

Здраво и щастливо зайче у дома с тези основни насоки за храненето

Пухкавите домашни любимци са радост за всеки дом – те обаче са и непрекъсната грижа и отговорност. Независимо какъв е Вашият питомец, да му осигурите пълноценна и здравословна храна точно както на останалите членове от семейството е първата Ви задача.

Зайчетата са един от най-симпатичните избори за домашен любимец. Сладки и, на пръв поглед, кротки и непретенциозни, за много хора те изглеждат дори по-добра идея от кучето или котката. Ето от какво се нуждаят зайците, за да се чувстват добре и да бъдат здрави:

Водата се оказва по-важна от храната.

Заекът се нуждае от чиста, прясна вода непрекъснато. Обичат да пият от керамична купичка, въпреки че и разпространените в зоомагазините бутилчици са хубава опция, особено ако се притеснявате от разливане на течността по пода. 

Поддържайте водата на стайна температура – нито твърде топла, нито твърде студена, независимо от сезона и времето навън.

Основните съставки на здравословната храна за зайците са сеното и тревата.

Сеното и тревата се грижат за добрата работа на храносмилателната система на пухкавия любимец. Според възрастта на животинчето, има някои съставки – например люцерната при възрастните индивиди – които могат да се окажат противопоказни и да доведат до бъбречни и жлъчни проблеми.

Свежите зеленчуци – листа от моркови, броколи, марули, тиква и други – също са полезни за зайците в умерени количества.

Много често обаче животинките не харесват храната, която е полезна за тях или подбират от нея само определена част, а останалото не докосват. Това може да доведе до недостиг на жизненоважни за тях нутриенти.

Готовите сухи храни за зайци са чудесен начин да избегнете селективното хранене на домашния любимец.

Гамата продукти на Versele laga за зайци съчетава всичко необходимо за здравето на пухкавите питомци и елиминира онези съставки, които са вредни за тях. Зърното и соята не са част от състава на нито един от продуктите.

Изборът на готова храна – хранителни пелети или гранули, които съдържат и трева и билки, и зеленчуци и осигуряват всички необходими за любимеца Ви хранителни вещества спестява както много време, така и финанси. Храна не се изхвърля, а специалистите-ветеринари, които се грижат за създаването на формулите, знаят добре от какво се нуждае заекът във всяка част от живота си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *