Posted on Leave a comment

Натуралните котешки тоалетни – подходящо решение за всеки дом

Най-големите проблеми по отношение на котешката тоалетна са свързани с миризмата й и с нейното почистване. Бентонитът и силиконът категорично не са подходящи за изхвърляне в канализацията – това означава, че стопаните на котки трябва да се погрижат за изхвърлянето им заедно с другия битов отпадък и за почистването на самия съд. Нерядко това се оказва най-неприятната задача. Миризмата пък притеснява не само собствениците, но и техните гости, особено тези от тях, които нямат котки у дома и не са свикнали с нея.

През последните години, наред със замяната на редица материали в човешкото ежедневие, стремежът към природосъобразен начин на живот засяга и продуктите за грижа за домашните любимци. Именно в този контекст се появяват и котешките тоалетни с натурален състав, сред които най-достъпна на българския пазар е соевата.

Защо да изберем соева котешка тоалетна?

На първо място, тя е напълно безопасна за здравето на котката, въпреки че много стопани се притесняват, когато пухкавият любимец предпочита да похапва от соевата подложка вместо да я използва по предназначение. Дори и при поглъщане, тя остава безвредна – това може би е най-сериозният аргумент в нейна полза.

Обикновено соевата тоалетна е без допълнително добавени цвят и аромат – това е най-добрият вариант. По навик от синтетичните подложки често стопаните избират и соева с аромат без да е необходимо, тъй като при нея самият естествен материал поглъща неприятната миризма.

Соевата котешка тоалетна е оформена като конус или цилиндър, а не като топче или песъчинка. Това я прави значително по-трудна за разпиляване, когато котката рови в нея. Така и пространството около тоалетната, и домът като цяло остават много по-чисти в сравнение със състоянието при използването на синтетична подложка.

Използването на тоалетна от естествени материали решава и проблема с почистването – тя може спокойно да бъде изхвърлена в човешката тоалетна чиния, тъй като е напълно разградима и попадането й в канализацията не може да причини никакви вреди. Разбира се, това важи само за замърсените части от нея – не е препоръчително количеството за целия съд да се изхвърля наведнъж.

Подчертаването на тези предимства е достатъчно, за да дадете шанс на соевата котешка тоалетна. Разбира се, необходим е период на привикване и за стопаните, и за котето, но в дългосрочен план залагането на едно по-екологично и практично решение си заслужава усилията да се справите с временните неудобства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *