fbpx

ZoolandBG.com

Безплатна доставка над 99 лв.

Затворената котешка тоалетна – гаранция за чист дом и доволен любимец

Затворена котешка тоалетна

Котките поначало харесват затворени пространства – помислете само колко много обичат кутии и кашони, колко приятно им е да се скрият под масата, под стола, в някой ъгъл на дома…
Това е първият, но далеч не най-сериозният аргумент в полза на твърдението, че мъркащият любимец ще бъде щастлив да получи затворена котешка тоалетна. На второ място, за котките хигиената представлява набор от почти свещени ритуали, а личното пространство бива ревностно пазено – и двете се осигуряват отново чрез затворената тоалетна. Ето и още няколко предимства, както от гледна точка на писаната, така и от тази на собственика:

Затворената котешка тоалетна скрива от погледа подробностите от тоалета.

Това е добре, особено ако често посрещате гости и не искате те да се чувстват неудобно, най-вече ако сред тях котколюбците не преобладават. Тук има обаче един сериозен проблем – тъй като затворената тоалетна намалява и миризмата, напълно възможно е да забравите да я почистите навреме, а това е крайно неприятно за пухкавия любимец. Създаването на календар, дори аларма в телефона за редовно почистване помага много в случая.

Намалява разхвърлянето на пясък и прахта навсякъде в дома.

Котките ровят в тоалетната си – преди и след като си “свършат работата”, а при открита тоалетна това означава, че прахта и дребните камъчета ще бъдат разнесени от пухкавия любимец и другите обитатели навсякъде из жилището. Затворената тоалетна предотвратява или поне значително намалява този неприятен ефект.

Ако подберете подходящия дизайн, може дори да превърнете затворената котешка тоалетна в част от интериора.

Разбира се, не става дума за вманиачаване – по-скоро за това, че един затворен съд от подходящия материал и в подходящия цвят ще се впише по-добре в интериора от откритата тоалетна, която винаги изглежда нелицеприятна.

Много често стопаните са упреквани, че всъщност избирайки затворена котешка тоалетна, гарантират собственото си, а не на любимеца удобство.

Отглеждането на животно вкъщи е отговорност, но и удоволствие. Добре както за котето, така и за собствениците е то да е свързано с повече хубави моменти и минимални неудобства и за двете страни. Факт е, че колкото хора обичат домашни любимци, толкова и не приемат наличието им у дома именно заради миризмата и нечистотиите, свързани с тоалета и това е особено валидно за котките.
Така възможността за затворена тоалетна може да наклони везните в полза на вземане на коте у дома, когато съображенията “против” на единия член на домакинството са свързани именно с това. Може и да се окаже буквално спасяваща за социалния живот на собствениците, спестявайки неудобство на техните гости.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са отбелязани с *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Сравнение
Количказатвори