fbpx

ZoolandBG.com

Безплатна доставка над 99 лв.

Кога е добра идея да вземем храна за зайци с повишена чувствителност?

Храна за зайци

Поначало домашните зайци са много деликатни създания – имат изключително чувствителен стомах и много трудно се адаптират дори към минимални промени в менюто.

Фактът, че зайците са физически неспособни да повърнат поради липсата на такъв рефлекс и слабостта на стомашните им мускули, означава, че при тези пухкави любимци храната трябва да бъде много добре дозирана и контролирана. Те не могат да се предпазят от преяждане, нито са способни да изхвърлят токсините от тялото си, ако погълнат нещо вредно или токсично. Не е изключено обаче и да са просто капризни на храна.

Храните от клас Sensitive са предназначени за чувствителни зайчета.

Производителите на широк спектър от различни видове храни и лакомства за зайци Versele laga се грижат и за най-чувствителните домашни любимци.

Гранулите Sensitive са предназначени за възрастни зайци с повишена чувствителност или капризни, както и за тези с намалена физическа активност.

Доброто здраве на пухкавите питомци зависи до много голяма степен от хранителните вещества, витамините и минералите, които те си набавят чрез ежедневното си меню. Именно с мисъл за подобряване състоянието на животинките към Sensitive комплекса са добавени витамини и естествени имуностимулатори.

Чувствителните стомахчета са взети предвид – пребиотиците се грижат за нормалната микрофлора, добавени са и специални съставки, които да ограничат опасността от образуването на космени топки в храносмилателния тракт.

Фибрите в храната са особено важни за животинките.

Нормалното състояние на храносмилателната система и общото здраве на зайчетата до голяма степен зависи и от правилното количество фибри в храната. Versele laga sensitive залага именно на повече от тях, на полезни пресни зеленчуци и по-малко нишесте.

Нишестето е една от добавките, които са най-вредни за домашните питомци – те водят до наддаване на тегло, което е особено нежелателно тогава, когато зайчето е с намалена физическа активност.

Неподходящото хранене вреди на стомахчето и зъбите на пухкавите любимци, на практика скъсява живота им.

Захарите в плодовете и някои зеленчуци са много вредни за зайчетата. Неконтролираните добавки в повечето гранули също могат да причинят сериозни поражения. Като следствие от неподходящо хранене се износват и зъбите на животинките – това също е една от причините да се спрете на Versele laga Sensitive.

Правилното хранене на зайчетата не само удължава живота им, но и ги поддържа здрави и енергични. Продуктите от различните серии на Versele laga са Вашият доверен помощник в грижата за пухкавия любимец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са отбелязани с *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Сравнение
Количказатвори