Posted on Leave a comment

Протеините в диетата на кучето и котката

Протеините в диетата на кучето и котката

И кучетата, и котките, са хищници по природа. Това е причината те да могат да усвояват добре протеините от месните храни, но да не могат да получат енергия от зърнените съставки в по-разпространените сухи храни.

Балансираната диета именно от гледна точка на източници на енергия е ключова за поддържането на здравето, енергичността и оптималното тегло на Вашия любимец – това означава не само съотношение на основните групи нутриенти (въглехидрати, протеини, мазнини), но и максимално доближаване на техния произход до това, с което би се хранило кучето или котето в природата.

Храните Orijen са вдъхновени именно от това.

Както подсказва и името на бранда, Orijen храните за кучета и котки имитират максимално естествената диета на животните. В Zooland.bg можете да откриете различни техни вариации – за малки котенца и възрастни котки, за малки и мини породи кучета, за бебета кученца и възрастни индивиди от всички породи. Обединява ги това, че зърнените съставки са сведени до минимум, за сметка на месото и месните продукти и пресните плодове и зеленчуци. Във всички храни на марката суровите продукти са поне ⅔ от целия обем, а останалата ⅓ от микса представлява внимателно изсушени месо, карантия, растителни съставки.

Разнообразното хранене е важно за домашния любимец.

Водени от това, храните за котки Orijen се предлагат във вариации с пиле, червени меса и риба. Пилешкото, агнешкото, бизонското, свинското, говеждото месо в продуктите е висококачествено, предимно от свободно пасящи животни, а рибният микс съдържа скумрия, камбала, скала и морски език. Всички съставки са с контролиран произход от Канада.
Orijen храните за кучета са с пиле и пуйка или с рибен микс, съдържащ и органи и кости различни видове, отново с канадски произход.
Комбинирането и редуването на различните храни, както за кучета, така и за котки, осигурява и необходимите полезни мазнини, витамини и минерали. Балансираната диета подпомага и здравето на кожата и козината на животните, работи добре за ставите, костите, зрението им.

Естествените съставки и концентрираните протеини в сухите миксове на Orijen за кучета и котки означават приятен вкус, без необходимост от допълнителни овкусители, вредни или дори причиняващи зависимост на животните (подобно на вредните съставки на силно преработените човешки храни). Нещо повече – храните на марката са годни за консумация от хора, посочват производителите.

Грижата за балансираната диета на домашния любимец означава по-дълъг и по-щастлив живот за него, повече енергия и качествено време заедно. Orijen храните за кучета и котки Ви осигуряват всичко това.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *