fbpx

ZoolandBG.com

Безплатна доставка над 99 лв.

Хигиената на домашния любимец може да е лесна задача

Хигиената на домашния любимец може да е лесна задача

Много собственици на домашни любимци, особено в първите месеци от съжителството с куче или коте, имат известни притеснения по въпросите за хигиената на питомеца си. Някои породи имат специални изисквания, а при други животинки приучаването към редовни бани се оказва трудно. Стопаните пък понякога имат проблем с някои миризми, които са обаче присъщи за вида или конкретния индивид. Едновременно с това, честото къпане или намокрянето в студено време могат да са противопоказни за домашния любимец.

Решение обаче има.

Подобно на хигиената на човеците, и за тази на котката или кучето в някои моменти можете да се погрижите с помощта на мокри кърпички. В зоомагазините са налични специализирани продукти, които могат да помогнат както по време на разходка, така и у дома. Кърпичките с хлорхексидин са създадени специално за нуждите на кучетата и котките и отговарят напълно на ситуациите, в които попадате ежедневно.
Хлорхексидинът е съставка със силно антибактериално и защитно действие. Самите кърпички от устойчив материал са напоени не само с нея, а и с други полезни за козината на домашния любимец вещества.

Кърпичките са незаменимо удобство на път или при разходка.

Особено собствениците на кучета със сигурност добре знаят каква специфична миризма излъчва мократа козина на питомеца им при разходка в дъждовни дни. Тревните площи пък понякога предлагат неочаквани изненади, които изискват бърза намеса, още преди да сте се прибрали вкъщи. На дълъг път също често се случват непредвидени ситуации. В тези моменти пакет кърпички с хлорхексидин може да помогне бързо и безопасно да почистите кожата на домашния любимец и да се справите с неприятните миризми.

Много кучета не харесват ритуала с измиването на лапите след разходка. Ако пък навън е мокро или кално, дори стигането до банята с животинчето може да остави достатъчно неприятни, трудни за почистване следи в жилището. В такива случаи можете да забършете лапите с мокра кърпичка преди за влезете у дома и да си спестите време и усилия.

Кърпичките са напълно безвредни за кучета и котки.

Нещо повече – създадени са специално за тях. Особено когато става дума за котки, стопаните се притесняват, често основателно, тъй като мъркащите питомци не понасят чужда миризма върху себе си и, веднага щом попадне такава върху козината им, се заемат със старателно облизване. Съставът на кърпичките обаче е съобразен именно с тези техни навици.

Някои видове са подходящи за почистване дори на много чувствителни места като муцунката, ушите и очите на животинките. Това обикновено е указано на опаковката на кърпичките или споменато изрично в описанието в страницата на продукта.

Поддържането на добра хигиена на домашния любимец често се оказва предизвикателство, независимо дали се грижите за куче или коте. Кърпичките с хлорхексидин обаче могат да бъдат Вашия пръв помощник.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са отбелязани с *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Сравнение
Количказатвори