Posted on Leave a comment

Осигурете комфорта на кучето по време на пътуване

Осигурете комфорта на кучето по време на пътуване

Все повече хора избират да споделят ваканцията си с домашните любимци – особено когато става въпрос за куче, то може да бъде напълно равен на стопаните си участник в приключението. Наред с това, вземайки го, спестявате и на себе си, и на животинчето немалко количество стрес и логистични проблеми като това кой да се грижи за него, дали това да се случи в дома Ви, у приятел или в специализиран хотел и други въпроси, които често се оказват по-трудни за уреждане от това да откриете място за почивка, където кучетата са добре дошли.

Малките породи се чувстват добре в транспортна чанта.

За някои животинки самото пътуване се оказва стресиращо – ново пространство, твърде много шумове в превозното средство. Има дори такива, които страдат от прилошаване, подобно на хората. Транспортната чанта за кучета може да Ви спести много проблеми. Можете да добавите и мека постелка, за да се чувства Вашият питомец по-добре. Подобно на котките, малките породи кучета могат спокойно да прекарат и повече време в транспортната чанта, а пренасянето им е лесно с помощта на дръжката или допълнителна презрамка, според предпочитанията Ви.

Транспортни чанти има и за по-големи породи.

Средните и дори по-големите кучета също могат да се възползват от удобствата на транспортната чанта. Тук обаче, тъй като пренасянето би било по-трудно заради по-голямото тегло на животното, можете да добавите колела. В Zoo Land можете да откриете комплекти, подходящи за различните модели транспортни чанти и клетки, както и множество други аксесоари, които да направят преживяването по-леко и приятно и за Вас, и за питомеца Ви.

Не забравяйте за контейнерите за вода и храна.

Особено когато става дума за по-дълго пътуване, много е важно за кучето да има достатъчно храна и вода. В зоомагазина се предлагат специални контейнери за храна и вода с капак, които са подходящи за целта. Размерите им са различни, за да паснат на различните транспортни чанти за кучета и на потребностите на различните породи.

Избирайте транспортни чанти за куче с добра вентилация.

Отворите в горната част и по стените на транспортните чанти не ги правят по-слаби, по-лесно за счупване или по-малко издръжливи, ако кучето е неспокойно вътре в чантата. Напротив – осигуряват необходимата циркулация на въздуха, а това е много важно за комфорта и здравето на домашния любимец. Освен това, през тях животинчето може да вижда около себе си, което му помага да знае, че сте наблизо и да не се страхува от промяната в обстановката и непривичните шумове.

Транспортните чанти за кучета могат да улеснят значително пътуването Ви заедно с домашния любимец. Нещо повече – за редица видове обществен транспорт те са задължително условие. Подберете такъв модел, който отговаря на потребностите на животинчето, но и е подходящ за максимално много видове транспорт – така ще сте винаги подготвени и ще спестите средства и стрес.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *