fbpx

ZoolandBG.com

Безплатна доставка над 99 лв.

Големите разфасовки храна за котки добра идея ли са?

Котешка храна

Със сигурност всеки от нас, собствениците на мъркащи питомци, е изпадал в ситуация, в която храната свършва твърде бързо, пропуснали сме да забележим и да купим, а котето има своите предпочитания и няма да хапне от човешката храна, колкото и гладно да е в този момент. Чували сме освен това, че даването на нещо различно от специализираната храна, особено при по-възрастни и кастрирани котки, не е добра идея.

Идва тук и икономическият стимул – по-големите разфасовки излизат значително по-евтино.

Роял канин за кастрирани котки има дори чувал с 10 килограма суха храна!

При редовното хранене на две котки с по около 50 грама/дневно чувалът стига за повече от три месеца. Което означава, че ангажиментът около купуването на суха храна се свежда до едва 4 пъти годишно. Това звучи страхотно!

Дори и да се спрем на разфасовката от 2 килограма, за две котки това означава три седмици ежедневно хранене, а ако отглеждате един любимец и се придържате към разнообразното меню от суха и мокра храна, ще имате запаси за повече от месец и половина.

Тук идва въпросът за съхранението на храната.

Докато пастетите и паучовете са в индивидуални опаковки, то гранулите в чувала, особено предвид, че големите количества нямат възможност за повторно затваряне на опаковката, се овлажняват. Като цяло, докато престояват, те губят консистенцията и вкусовите си качества, могат дори да развият неприятни плесени и бактерии и да станат не само неприятни, но и вредни за котето.

Ако държите на чувалите Роял канин за кастрирани котки от по 10 килограма, предвидете пластмасови или метални кутии за съхранение така, че храната да остане предпазена от външни влияния месеци наред.

Все пак разфасовката от около 2 килограма се очертава както като най-удобна за собствениците, така и като най-предпочитана от котките.

Пликът от този тип има “ципче” и се затваря спокойно повторно, а храната се изяжда преди да е загубила вкусовите си качества. В крайна сметка, разликата в цената не е фрапираща, щом веднъж сте взели решение да отглеждате котка и сте предвидили разходите по нея в бюджета си. Ангажиментът към купуване на храна веднъж месечно едва ли ще Ви натежи, а можете и да си направите абонамент и желаното количество да се доставя при Вас на определен период от време.

Както за стопаните, така и за котките, средните опаковки храна, които осигуряват дажбата за няколко седмици напред, но позволяват повторно затваряне и не предполагат опасността от разваляне на съдържанието и загуба на вкусовите качества, са най-удобните варианти. Разгледайте предложенията на Роял канин за кастрирани котки и Zoolandbg и се свържете с нас за всякакви допълнителни въпроси!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са отбелязани с *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Сравнение
Количказатвори