fbpx

ZoolandBG.com

Безплатна доставка над 99 лв.

Какво трябва да знаем за храненето на котките, които живеят само в апартамент?

храна за кастрирани котки

Котките са сред най-предпочитаните домашни любимци поради няколко основни причини – сред тях са малкото грижи, които изискват. Това обаче категорично не бива да се превръща в причина за неглижирането на техните нужди!

Сред основните проблеми на котките, които живеят в апартамент, е наддаването на тегло.

Ветеринарите препоръчват като положителна за здравето на домашните котки кастрацията, както на мъжките, така и на женските. Това обаче, наред с по-ограничените възможности за движение в затворените пространства, много често означава, че пухкавите любимци се оказват с наднормено тегло.
Тук именно е моментът, в който трябва да подберете за тях храна, която да подпомага поддържането на здравословни килограми – сериите на Роял канин за кастрирани котки са обогатени с протеини, а съдържанието на въглехидрати е намалено. Комплексите от полезни хранителни вещества в гранулите, както и схемата на дажбите на опаковката улесняват значително стопаните при избора на подходящото меню и количество.

Космените топки са един от основните проблеми на домашните котки.

В природата котките регулират храносмилането си, подпомагайки го с различни треви. У дома обаче за разграждането на космените топки ще трябва да се погрижите или чрез специална паста, или отново чрез храната. На пазара се предлагат варианти, обогатени със съставки специално подпомагащи борбата с натрупаните в стомахчето косми.

Заболяванията на уринарния тракт са сред най-често срещаните при възрастните домашни любимци.

Успешната им превенция отново зависи от състава на храната. Роял канин за котки предлага не само лечебни гранули, но и такива за възрастни кастрирани котки, специално насочени към здравето на уринарния тракт.

Не бива да забравяте, че мъркащите питомци, досущ като нас, хората, имат своите вкусове и предпочитания. Някои котки са изключително капризни – искат да се хранят само с пастет или пауч, или пък хапват само суха храна. За всяко предпочитание на пазара има решения.

Хранителният режим обаче е най-добре да бъде разнообразен, така че котето да набавя необходимите за нормалното функциониране на организма му хранителни вещества под различна форма – отново подобно на начина, по който разнообразното хранене е важно и за човека. Качествената храна ще Ви помогне да избегнете не само най-често срещаните, но и редица други здравословни проблеми, ще удължи живота на Вашата котка не само от гледна точка на години, но и на качество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са отбелязани с *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Сравнение
Количказатвори