fbpx

ZoolandBG.com

Безплатна доставка над 99 лв.

Къде да поставите котешката тоалетна?

Това е въпрос, който вълнува практически всеки нов собственик на коте, който иска да осигури едновременно комфорта в дома си и максимално удобство за животинчето. Преди да вземете котка, със сигурност сте чували много неща за неприятните миризми от тоалетната й, с които няма, по думите на много хора, никакъв начин да се справите. Котешката тоалетна, наред с падащите косми, са двата най-често срещани аргументи “против” мъркащ питомец у дома. И двата въпроса имат своите оптимални решения.

От разположението на дома зависи къде да бъде котешката тоалетна.

В банята или човешката тоалетна, в коридора, във всекидневното пространство или отделна стая, която предпочита котката – това са все възможности. Коя от тях ще изберете обаче зависи от редица фактори, например, ако банята Ви е малка или дълга и тясна, съдът с котешка тоалетна със сигурност няма място там. Ако пък не сте се спрели на закрита котешка тоалетна, отворената такава е неудобно да е в коридора, тъй като тя ще бъде първото, което семейството Ви и гостите Ви виждат, щом пристъпят в жилището.

Закритата котешка тоалетна позволява по-гъвкави решения.

Този вариант разрешава много от проблемите Ви – нелицеприятните гледки и лошата миризма са практически елиминирани, особено при онези закрити тоалетни, които са снабдени с филтър. Нещо повече – при тях дори можете да добавите аромат.
Затворените тоалетни приличат на големи кутии – те могат да бъдат спокойно в коридора, всекидневната или друга стая, дори и в помещението да има килим или мокет, тъй като значително ограничават разхвърлянето на подложка извън съда. Това именно е може би едно от най-големите им предимства.

Изберете място и не премествайте тоалетната.

Помислете къде ще бъде комфортно за Вас да се намира котешката тоалетна – не само от гледна точка на това какво ще се вижда в нея и как ще мирише, а и по отношение на удобството за почистване и на това да не забравяте да го правите (което може да се случи, ако сложите закрита котешка тоалетна с филтър в коридора, например). За котето приспособяването с местоположението ще е естествена част от адаптацията в новия дом.

Котките обаче много обичат рутината – ако решите след време да преместите тоалетната, може да се окаже, че мъркащият любимец не харесва новото място и започва да прави напук, вършейки физиологичните си нужди извън определения съд (най-често където той се е намирал преди).

Съжителството с котка е едно от най-приятните неща – факт е, че те са своенравни животинки, но това е по-скоро интересно и любопитно, отколкото дразнещо. Осигурете базов комфорт едновременно за себе си и за котето и ще се радвате дълги години на приятни мигове заедно.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Задължителните полета са отбелязани с *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Сравнение
Количказатвори