Posted on Leave a comment

Шест важни стъпки при покупка на малко куче!

Новия член на семейството носи толкова много радост в живота ни, както и отговорност същата като тази за дете.

При избора на кучето си трябва да се съобразите с вашия начин на живот, дом и семейство за да се гарантира щастието на вашия нов член и на семейството.

За да сте сигурни, че сте подготвени сме подготвили най-важните неща с които трябва да сте готови за да посрещнете новия член на семейството!

1. Храна за бебета

Всички кученца се нуждаят от качествена храна за кучета за здравословен растеж и развитие. Повечето производителе имат диети, предназначени специално за малки кученца. Поради бързия темп на растеж през първите 12-24 месеца от живота на кучето храната е с по-високо съдържание на протеини и мазнини. А силно питателната храна е необходима за всички породи кучета, особено в случай на големи кучета, които могат да получат заболяване на костите по време на бързата им фаза на растеж.Вижте някои от нашите препоръчвани марки като Pro Plan и Royal Canin .

Необходими са безопасни купички за храна и вода. Има много различни видове купички за малки и големи, изработени от различни материали с различни функции, за да отговарят най-добре на вашия домашен любимец, като например; купички за лакоми кучета (препоръчва се за лабрадори,кокери и други лакоми домашни любимци), купички с ъс защита от насекоми а също и купички със стойка, които се препоръчват за големи породи .

2. Нашийници,нагръдници и поводи

Обучението и социализацията започва в ранна възраст, така че вашите кученца трябва да бъдат оборудвани с правилния нашийник или нагръдник. Автоматичния павад е добър начин да контролираш куето-особено подходящ е за дълга разходка в парка. За повече информация вижте –нашите автоматични подови .

Нашийника трябва да се подбере с такъв размер,че да е достатъчно здрав и кучето да не може да се изхлузи от него,но достатъчно свободен, за да се поберат 2-3 пръста под него. По време на растежа кученцето може да смени няколко нашийника. При пътуване с автомобил се препоръчва колан за автомобил или предпазен колан за вашето кученце. Без колан домашни любимци в превозни средства могат да бъдат опасни за вас и може да се нарани – вижте нашите предложения.

3.Легла

Всички кучета се нуждаят от удобно и чисто място за почивка и сън. Ако не сте съгласни да се настанят във вашето легло ние ви препоръчваме да се подготвите със самостоятелно легълце за него

Потърсете траен материал който може да се пере. Малките кученца често изпитват тревожност от раздялата, която ще бъде по-осезаема през нощта, уютното легло или пухкавата играчка може да им помогне да се успокоят – вижте нашите предложения.

4. Лакомства и играчки

Кученцата обичат да дъвчат, така че ако не разполагате с правилните играчки, можете да се обзаложите, че новият ви чифт спортни обувки няма да е наоколо за дълго. Играчките предназначени специално за малки кученца са по-меки  от играчките за възрастни тъй като зъбите им все още се развиват и са склонни да се наранят. Виж за интерактивни играчки за насърчаване на мислене и предотвратяване на деструктивно поведение или играчки, изработени от трайни материали като гума , за да се гарантира, че ще издържат по-дълго .

Лакомствата обикновено са най-добрият начин да възпитаваш кученцето. Те са удобни при обучение. Въпреки това, трябва да се уверите, че лакомствата не заместват храната . Тъй като те са само малка доза щастие, лакомствата не съдържат достатъчно хранителни съставки.

5. Козметика

Всички кучета трябва да се измиват и да се решат редовно, за да се запази кожата им здрава и козината лъскава. Хубаво е да започнете с мека четка и шампоан, специално предназначен за малки кученца  . Винаги трябва да използвате шампоан и балсам, предназначен за кучета. Ако използвате други продукти може да предизвикате силно дразнене на кожата на вашето кученце, тъй като кучешката кожа е чувствителна към някои видове химикали, които се използват при човешките продукти. Бъдете готови за някои безсънни нощи в началото, тъй като кученцето ще бъде малко по-тревожно в новия си дом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *